Joan Hugué i Rovirosa.
Fotografia obtinguda de ERC.

Ahir, setze de maig de 2021, va morir el nostre soci, expresident, cantaire, director teatral i recopilador de la història dels primers 75 anys de l’Espiga de Les Corts. Ha marxat doncs un dels pilars de l’Espiga de les darreres dècades i una persona prou important dins la nostra petita entitat que podem dir que ens deixa un buit que només el record en molts dels sòcis actuals pot cobrir.

I es que hem de reconèixer que sense la figura de Joan Hugué i Rovirosa, l’Espiga de les Corts no seria l’entitat que ara mateix coneixem. La seva serietat en la feina diària dins de l’entitat el va portar a participar en gran part de les activitats que es realitzaven. De fet, va ser un dels impulsors de la construcció del Casalet del Carrer Solà. Juntament amb altres famílies el varen edificar dedicant el seu temps d’oci i lleure, construint entre tots el que va ser un del pocs espais veritablement capacitats per acollir actuacions musicals i teatrals al barri de les corts entre els anys 70s i 90s del segle XX.

President durant un bon grapat d’anys, va participar activament en la coordinació del 75á aniversari de l’Espiga el 1999. I sempre ha vetllat per tal de que l’Espiga no perdés les seves arrels alhora de que fos capaç d’afrontar el futur amb pas ferm i mirada endavant.

Joan Hugué i Rovirosa.
Fotografia obtinguda de la web de l’ajuntament de Barcelona

Ara ens acomiadem del Joan Hugué, sempre nom i cognom. O ‘l’Hugué’. Es fa difícil pensar que ja no hi serà. Però els que el varen conèixer el recordaran molt de temps i la seva empremta continuarà per algunes generacions dins de la nostra entitat.

Us informem que tots aquells que vulgueu donar el vostre darrer comiat al Joan, podreu acompanyar a la família i amics demà dimarts 18 de maig a les 16:30 al Tanatori de Les Corts.