Sí companys i companyes, amics i amigues de l´Espiga.

Aquest dia, com ja sabeu, es va dur a terme a l’Auditori AXA l’acte central de la celebració del Centenari de la nostra Associació.

Hi van participar, de manera directa, la nostra Coral i quatre corals més, que actualment estan dirigides per persones que, en el seu moment, van dirigir la nostra. Aquestes corals són: Col·legi La Salle Bonanova, Coral Lavina, Coral Sant Josep Oriol i Coral Musicorum, dirigits respectivament per: Esther Doñate, Elisenda Saladrigues i Jordi Farrera (els 2 de Lavínia), Maria Capdevila i Gonçal Perales. Acompanyats per la violoncel·lista Berta Delicado i els pianistes Tomeu Jané i Gerad Morató.

Va participar també el Grup de Teatre, els membres del qual, intercalant entre coral i coral, van anar interpretant un resum de la Història de l’Espiga, des de la seva fundació fins a l’actualitat. Van comptar amb la col·laboració de Susana de Leyva (vocal de la Coral) i Jordi Llopart (vocal d´Escacs) que van interpretar, amb molta solvència, els seus papers. Una breu intervenció d’antics membres de l’Esbart Dansaire, va ser molt aplaudida pel públic.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Gemma Cano i Ivan Blanco, que van estar fantàstics.

Al final, repartiment de flors a les directores, músics, director de teatre i al nostre president. Lliurament també de plaques commemoratives. Especialment emotiva la lliurada a la nostra companya Roser Ibáñez, sòcia número u de l’Entitat.

Cal destacar que l’Espiga va rebre, de mans del president de la F. de Cors de Clavé, la medalla d’or d’aquesta Federació, per part de la presidenta de la F.C.E.C. una còpia de totes les partitures editades per aquesta entitat. I un obsequi, recordatori de la data, per part del president de la Federació d´Ateneus de Catalunya.

No vull acabar aquest comentari, sense donar el meu agraïment més sincer a totes les persones que van fer possible aquest acte, que quedarà gravat per sempre a les nostres retines i al nostre cor. D’una manera molt especial a totes les que es van coordinar de principi a final en la preparació. Entre elles, Susana de Leyva, Patricia Dalmau, Marina Fàbregas i Eric de l’Arco i tantes i tantes més.

Gràcies per fer-ho possible!

Manel Ollés

President