Dijous 5 Febrer 2015

Al bell mig del barri de Ciutat Vella, més concretament al nº 25 del carrer Sant Pere més Alt, hi ha un antic col·legi que fa molt anys, el 1892, va ser transformat en el Centre Sant Pere Apòstol, espai d’activitats socio-culturals de les que en gaudeixen els socis i veïns del barri.


Actualment s’hi troben acollits 300 socis i 17 entitats i/o col·lectius que realitzen les seves tasques en aquestes instal·lacions. És sens dubte un dels centres amb més participació del Casc Antic de Barcelona.
 
Una d’aquestes entitats és “La Societat Coral Perla  Agustinenca” en la que des de fa molts anys hi canta la nostra companya Roser Ibáñez. Aquesta entitat celebra la se Festa Gran el mes de novembre i per aquest motiu el concert de Nadal el més fan el més tard possible del Calendari nadalenc. Enguany el celebraren el diumenge primer de Febrer, i van tenir la gentilesa de convidar a la Coral de l’ Espiga de Les Corts a fer un concert compartit.
 
El concert va tenir lloc a les 7 de la tarda a l’aula/capella de la Immaculada, bella estança interior construïda i decorada amb molt de gust pels mateixos socis de les entitats del Centre al estil d’una capella antiga com les que abunden a la nostra terra catalana.
Cal felicitar els responsables del seu bastiment per la gràcia que van demostrar en la seva obra, i més tenint en compte que durant la darrera guerra civil havia quedat completament destruïda.
En una sala acústica sense ressonàncies, va obrir el concert la coral titular de la Entitat amb la interpretació de set obres nadalenques dirigides pel Jordi Gargallo, de les que cal destacar la darrera obra “Escolteu els àngels canten”.
 
Seguidament la Coral Espiga va continuar el concert amb set obres més d’estil similar, tancant la seva actuació amb la interpretació de “El noi de la Mare”, popular catalana, en la que la nostra directora Elisenda Saladrigues va convidar a participar a tot el públic assistent, que emplenava quasi la meitat de les localitats de la capella i que finalment ens van premiar a tots amb caloroses ovacions.
Cal destacar de las nostra cantada l’excel·lent intervenció com a solista de la soprano Mercè Marín, en la nadala “Santa Nit”.
 
La festa finalitzà amb la tradicional copa de cava i pastes i unes bones converses de germanor i de bons desitjos per a l’Any 2015.


Més, sobre…:

La Perla Agustinenca
,
coral
,
concert