Dimecres 11 Octubre 2017

Dissabte,  vigília de l’1 d’octubre, Les Corts encetava les festes del districte, com cada any  honorant a la Mare de Deu del Remei, patrona de la Parròquia de la Plaça Concòrdia i que ho és a la vegada  del nostre Districte Municipal. L’ESPIGA, també com  cada any, va estar convidada a participar-hi, no solament cantant el dissabte dia 7, a les 12 del migdia a la Trobada de Corals cortsenques a la Parròquia de Sant Ramon Nonat, sinó també en moltes altres activitats, entre les que cal remarcar el Pregó de la Festa Major, a càrrec de la Sra. Anna Mujal-Colilles, Doctora en enginyeria, científica, del món universitari, feminista, activa en associacions de Les Corts i veïna del districte, qui va fer un parlament molt proper a l’auditori que l’escoltava sota del balcó de l’Ajuntament i la van aplaudir. A ella la va seguir el parlament oficial del Regidor Sr. Agustí Colom Cabau qui estava acompanyat en aquesta presidència pels consellers municipals i algun representant d’entitats veïnals com ara el Sr. Manel Ollés i Carrió que és  President de la nostra Societat Coral l’Espiga de les Corts.
Previ a tots aquests parlaments oficials, les entitats del districte ens vam aplegar a l’Av. Diagonal – Joan Güell i d’allí els cantaires de l’ESPIGA, en un seguici encapçalat per l’Àliga de la Ciutat de Barcelona i precedint a totes les altres entitats, com els gegants Jaume II i Reina Elisenda, de les Corts,  altres gegants de Sants, caps grossos, Diables Els Bocs de Can Rosés, Diables i Timbalers d’Ítaca,  Diables de Les Corts, Ateneu Popular Les Corts i diverses colles castelleres, vam  desenvolupar un SEGUICI ple de música i color pels carrers del barri històric,  Gandesa, Europa, Anglesola, Vilamur, Dr. Ibáñez, Taquígraf Garriga i finalitzar a la plaça Comas, on es van sentir aplaudiments per part del públic que omplia la plaça.
A la Plaça Comas es va situar el nostre estendard en un lloc preferent sota el balcó de l’ajuntament i l’Àliga i tots els altres que seguien van anar desenvolupant un espectacle força distret, amb el ball de gegants, ball de nans, timbalers, tambors i percussió, diables, etc. que van precedir l’espectacle final consistent en  un matí casteller, amb els Castellers de Barcelona i altres dues  colles convidades.
Tot plegat un matí força festiu, alegre i molt familiar.