Dimecres 10 Maig 2017

El club d’escacs de l’Espiga de les Corts s’ha proclamat aquest diumenge 7 de maig campió de Catalunya de Preferent de la Lliga Catalana 2017, en final jugada a la nostra seu del carrer Joan Gamper, contra el club de Badia.


És un gran punt i final a una temporada inigualable, ja que entre els diferents equips de l’Espiga s’han assolit 4 ascensos de categoria, rècord absolut a Catalunya aquesta temporada.
 
L’equip A, que va quedar campió del seu grup a la fase regular, aconseguint l’ascens a Segona Divisió, arribava a la final després de vèncer a les semifinals en el seu desplaçament a Balaguer (província de Lleida), per 4-6.

 
Va venir el Badia amb un equip molt jove i prometedor, i no hi va haver cap partida fàcil, que acabés abans d’hora. Però poc a poc els primers punts van començar a caure del nostre costat. Una característica del nostre primer equip és que es tracta d’un grup molt compacte, amb no gaire diferència de nivell entre el nostres primers taulers i els últims, i això es va demostrar en la infal·libilitat dels nostres taulers de sota, que varen fer 4,5 punts de 5 possibles. El resultat final global va ser de 6,5 a 3,5.
 
L’equip va estar format per: Carlos Busom, Albert Blasco, Guillem Mut (vocal de la secció d’escacs), Joan Margalef, Enric Gibert, Gonzalo Jiménez, Tomás Varona, Sergi Torres, Felipe Delgadillo i Sergi Leiva (delegat del 1r equip).