Dimecres 7 Octubre 2015

Per Antoni Garcia

Tal com anunciava el programa de la Festa Major de Les Corts d’enguany, el diumenge dia 4 d’octubre va tenir lloc el concert tradicional de Festa Major, amb la trobada de les corals del districte, aquesta vegada a la parròquia de Sant Ramon Nonat, tornant al sistema d’anar fent rotacions als diferents espais dels barris del districte.


El concert va aplegar un notable nombre d’espectadors, ja que superàvem amb escreix les 300 persones, inclosos els cantaires. Pràcticament ompliem la nau central del temple, que té unes considerables dimensions. L’acte va començar a dos quarts de sis de la tarda, amb els clàssics cinc minuts de cortesia i van obrir la vetllada els companys de la Coral Concòrdia dirigits pel Gonçal  Perales  i acompanyats al teclat elèctric per ell mateix. Van cantar les quatre obres que ens havia marcat l’organització. L’ordre d’actuació es va determinar per sorteig i a la nostra coral ens va tocar seguir-los en segon lloc.

Per primera vegada en concert públic, ens va dirigir la Maria Capdevila i vàrem cantar el nostre repertori que pràcticament ens el sabíem de memòria. Eren: els Nocturns 1 i 2 de W. A. Mozart, la cançó sueca Sense vent i el Copeo Matancer. Aquest fet va propiciar el que tots el cantaires estiguéssim pendents de la directora i es va notar en la correcta interpretació de les cançons que van agradar molt al públic i a nosaltres també. A continuació, varen cantar els companys de Tempus Musici dels que destacaríem uns acurats pianíssims amb els seus corresponents crescendos molt ben aconseguits. Seguidament l’Escola Lavínia  de la que recordo una excel·lent interpretació del Signore delle cime, l’Orfeó de Les Corts amb un programa forà que va començar amb una preciosa cançó marroquina acompanyats per el so d’un violoncel que va agradar força.. Finalment la Coral Quòrum va lluir la qualitat de les seves veus amb un programa de procedència molt variada.
 
Va concloure el concert amb la interpretació del cant comú per el conjunt de les corals, dirigits per la nostra directora Maria Capdevila. Era el cànon muntanyenc: Quan l’estelada. El públic, com de costum, va ser molt generós amb els seus aplaudiments, i així ens van premiar a tots els cantaires i als directors les nostres actuacions, i acabàrem el concert desitjant-nos a tots una Molt Bona Festa Major.


Més, sobre…:

festa major
,
concert