Dimecres 18 Febrer 2015

El diumenge 1 de Febrer,  la Coral  ‘Espiga de les Corts’  va ser convidada a cantar per la Coral  ‘ La perla Agustinenca’  amb la que compartim la nostra  estimada cantaire Roser Ibáñez.
 


El concert es realitzà al  ‘Centre Sant Pere Apòstol’, seu actual dels nostres amfitrions, situat al carrer Sant Pere més alt núm.  25. El ‘Centre’ com se l’anomena afectuosament es una entitat fundada gairebé fa 120 anys al barri de San Pere. Es va crear per donar formació religiosa, cultural, cívica i de lleure a infants i adolescents. Ocupa aquest edifici des de l’any 1925. Els anys 70 va ser adquirit pel Arquebisbat de Barcelona i actualment es propietat de Ajuntament i s’estan fent obres de remodelació per tal d’adequar-ho als nou usos.

Es un lloc ple  de racons amagats amb mobles antics que contenen de llibres i documents que denoten la seva historia. Actualment acull nombroses associacions de música , teatre, excursionisme, infantils… apart de la citada coral.

La coral ‘la perla Agustinenca’ va ser fundada l’any 1879 al barri de Sant Agustí a partir de l’escissió de la prestigiosa Colla del Born. Ha participat en esdeveniments tant importants com les Exposicions Universals de 1888 i 1929 i els Jocs Olímpics del 1992.

El nom de la coral ,ens va explicar el seu director, es creu que es un homenatge a una dona que va acollir els fundadors a casa seva quan no tenien seu fixa, raó per la qual tots els veïns del barri de Sant Agustí la consideraven una veritable ‘perla’. Una historia ben curiosa. Des de llavors la coral ha tingut diferents seus fins fa un 20 anys en que ocupa les dependencies del ‘Centre Sant Pere Apòstol’.

El concert es va realitzar en una petita capella que està al segon pis del edifici. Un lloc ‘molt màgic’. L’ interès  d’aquesta capelleta es que va ser construïda pels propis socis del ‘Centre’.
Fou un concert íntim i molt familiar del qual vam  gaudir tots els assistents. En finalitzar vam  degustar la tradicional copa de cava i pastes.

Passàrem una tarda molt maca amb els nostres amics de ‘La perla Agustinenca’!

Moltes gràcies i fins la propera !!


Més, sobre…:

la perla agustinenca
,
concert