Dimarts 14 Octubre 2014

El passat cap de setmana, es va celebrar el tradicional Obert de Festa Major al local de L’Espiga. El torneig va ser un éxit de participació. Dir que primera vegada a la història del torneig la participació es va limitar a jugadors amateurs amb un elo català de 2300 o inferior. Destacar la magnífica feina d’arbitratge de Joan Margalef, i agraïr la colaboració de Pere Alsina i Sergi Leiva com ajudants d’arbitre, i de Joan Santacana, Ramir Artigas, Joan Margalef i Enric Gibert en tasques d’organització i muntatge.


Classificació final

El torneig va ser dominat desde el principi per el Mestre Català Juan Manuel Sánchez, el qual es proclama campió amb uns magnífics 8’5 punts de 9, segon va ser Jordi Planella del Esplugues a 1 punt.
Enric Barba del Badia va ser el tercer classificat i campió del tram 2150-2001 amb 7 punts.
En quan als jugadors de L’Espiga destacar el excelent torneig de Felipe Delgadillo sent el millor dels Espiguencs acabant a la cinquena posició amb 6 punts. Enric Gibert, amb 5’5 punts va fer un magnífic torneig, ocupant les primeres posicions durant tot el torneig, sent l’ únic capaç de puntuar amb el campió, però que al final va perdre pistonada perdent les dues últimes partides, lo qual va evitar que acabés a les posicions d’ honor. Mencionar al veterà Josep Julbe, que va fer un bon torneig ocupant la vuitena posició amb 6 punts.
També fer menció a Jorge Serratosa, que va fer un excelent torneig, acabant sisé amb 6 punts i campió del tram 1851 a 2000, sobretot gràcies al seu fort final de torneig sumant el punt a les tres últimes rondes. Y al fundador de la secció d’escacs de l’Espiga, Miquel Sabaté que va fer un gran torneig, sent campió del tram 1700 a 1850 amb 5 punts.
Per últim, destacar el emocionant homenatge que es va fer a la entrega de premis, a la figura d’en Francesc Muñoz, amb unes paraules de Joan Margalef i un emocionant aplaudiment en la seva memòria.