Dimecres 12 Juny 2013

El juny és un mes amb molta activitat musical per a la Coral.  En aquesta noticia en fem un resum


Efectivament, el dia 1 ja vàrem participar en la campanya Botigues al carrer, també anomenada Botigues amb ànima, que era una mostra de comerç organitzada per l’eix comercial Sants-Les Corts, en la que es va muntar un escenari al passatge Saleta just a la confluència amb el carrer Vallespir on varen  actuar cinc grups al llarg del dia.  La Coral de L’Espiga de Les Corts va cloure la sessió cap a les vuit de la tarda cantant un total de nou cançons, la darrera de les quals era una trilogia de cants d’origen africà. L’actuació encara que al aire lliure va estar a un nivell molt digne i va ser premiada amb generosos aplaudiments.

A continuació vàrem iniciar la preparació intensiva de la VI  Espigada, trobada de corals que porten el nom de L’Espiga a Catalunya, que celebràvem el diumenge dia 9. Som cinc corals que actualment de forma oficial portem aquest nom: a més de nosaltres, L’Espiga de Cubelles, L’Espiga de Sant Guim de Freixanet, L’Espiga d’Or de Bellvís i L’Espiga d’Or de Deltebre. Dues d’elles, les de Sant Guim i Deltebre, van excusar la seva presència per diferents motius. Les restants seguiren la tradició que va començar en l’època actual precisament  a casa nostra l’any 2008, i que després van anar seguint totes les diverses poblacions amb el mateix ordre que les hem anomenat. Ara retornàvem a començar el cicle i per aquest motiu ens vam trobar el dia 9 a casa nostra on els  proposàrem celebrar la diada sencera. Així començàrem la trobada a les deu del matí amb una visita guiada al Gran Teatre del Liceu, seguida a continuació d’un viatge en autocar pels carrers de Barcelona, on varem gaudir de la vista del principals indrets, jardins i edificis notables que tant atrauen als turistes. El tour va acabar en el Park Güell a petició dels cantaires, on veiérem el famós drac de les escales principals, al darrera o sota una multitud de turistes que es volien retratar amb ell.

A les dues en punt ens esperava un dinar de germanor al restaurant de l’Hotel Atenea on vàrem gaudir d’un frugal i exquisit àpat que ens preparà per després poder fer una cantada amb totes les garanties.

El concert es celebrà a la parròquia de Santa Maria del Remei on el Senyor Rector mossèn Pere Montagut va tenir la gentilesa de cedir-nos l’església i dues sales durant dues hores i mitja per poder primer assajar i després fer el concert.

Cada coral cantà sis cançons. Va començar L’Espiga d’Or de Bellvís amb 33 cantaires dirigits per Xavi Pons amb la Pregària a la Verge del Remei. Continuà la Coral de Bellvís dirigida per Glòria Carretero i 24 cantaires i finalment nosaltres que érem 29 cantaires dirigits per l’Elisenda Saladrigues.  Al final com a cant comú les tres corals juntes van cantar el Senyor Sant Jordi Gloriós del mestre Francesc Vila i text de Salvador Espriu  del que enguany se celebra el centenari del seu naixement, tocant un tema que no pot ser més actual. El públic que emplenava la totalitat de la nau principal del temple va demostrar el seu entusiasme amb prolongats aplaudiments que obligaren a fer una repetició d’aquest cant comú. Hi va assistir un conseller com a representant del nostre ajuntament del barri de les Corts.

Es van fer els obsequis de protocol amb gran satisfacció per part de tothom i la festa va acabar al nostre local social amb un abundós pica-pica que va ser preparat amb molta cura i amor per la major part dels
nostres cantaires. Al final de la festa només es van sentir paraules d’aprovació, alegria i agraïment. 

Tots esperem amb delit la propera trobada per tornar a gaudir plegats de les delícies de l’amistat i de la música coral.

També dins del mes de juny però el darrer diumenge 30 està prevista la celebració de la festa del final de curs de totes les activitats que es desenvolupen a la nostra entitat, i com és lògic no pot faltar un concert de la nostra coral.

Esperem que hi  participeu la major part de vosaltres i que al final ens puguem desitjar tots plegats un

MOLT BON ESTIU !!!


Més, sobre…:

coral
,
espigada
,
final de curs