Dimecres 26 Desembre 2012

El diumenge dia 16 de desembre va tenir lloc al incomparable marc del Monestir de Pedralbes una Trobada de Corals del districte de Les Corts. Com és tradicional des fa uns quants anys l’Ajuntament del Districte organitza amb notable èxit aquestes trobades nadalenques, amb el lema Un Nadal per Compartir.


De les vuit corals del districte dues es van excusar per problemes de baixes de cantaires, per malaltia o altres causes, i per tant tenien les cordes desequilibrades per cantar a quatre veus com és costum en aquests casos. Les sis restants van actuar en el següent ordre, que s’havia sortejat prèviament:

Coral Quorum,     Orfeó de Les Corts,     Coral Escola Lavínia,  Coral de Cambra Tempus Musici (ICC) Coral Concòrdia  i  Coral L’Espiga de Les Corts.

Totes elles van oferir al nombrós públic assistent un concert de 22 nadales que van fer les delícies dels espectadors, amics i familiars dels cantaires, i també ciutadans del barri de Les Corts i de Sarrià donada la proximitat del Monestir a l’antiga vila de Sarrià. Cal saber que s’havia fet publicitat de la trobada a varis mitjans de comunicació i entre ells al llistat setmanal de concerts a Catalunya que publica a Internet la Federació Catalana d’Entitats Corals.

Cal destacar que les dues primeres corals van cantar conjuntament una nadala, no massa interpretada de Frederic Mompou, compositor barcelonì, de qui l’any 2013 se celebra el 120 aniversari del seu naixement, i que es diu Mira quina resplandor. El cant final també va ser cantat conjuntament per totes les corals, i fou una cançó popular alemanya Dolça cançó de la Nit de Nadal. 
La coral de L’Espiga va cantar a capel•la:  Ave Maria de Jacques Arcadelt,  Santa Nit de Franz Gruber, Nit de Vetlla Harm.Ernest Cervera, i Campana sobre campana  Harm. Antoni Pérez Moya, tots sota la direcció d’ Elisenda Saladrigues.  Segons la nostra directora la interpretació va estar a un molt bon nivell de qualitat.

Des d’aquí volem agrair els reforços que hem tingut als darrers temps. Per exemple del Manel Ollés, Antoni Gómez , Mercè Estruch i Eugènia Hernàndez, des de començament d’any i també volem donar la benvinguda als recentment incorporats: Dolors López, Marga Hervàs, Victòria Garcia, Jordi Jaume Corrius i Miquel Amorós. Actualment sumem 34 cantaires i això suposa un gran descans per els qui en un moment donat no poden venir algun dia determinat perquè en el conjunt no es nota tant la seva absència.

Volem acabar aquesta ressenya desitjant a tots els lectors i simpatitzants de L’Espiga de Les Corts.
Unes Bones Festes i un Venturós i Millor Any 2013 !!


Més, sobre…:

Coral
,
corcert