Dimecres 11 Juliol 2012

El diumenge 8 de juliol la Coral de L’Espiga de les Corts va anar a Deltebre per celebrar la V Espigada de l’època moderna


Aquesta és una cantada conjunta de totes les corals de Catalunya que porten el nom de L’Espiga.. L’any 2008 nosaltres varem reiniciar al nostre local social aquestes cantades que ja s’havien fet fa uns quans anys  i les hem anat continuant cada any respectivament a Sant Guim de Freixenet el 2009, a Cubelles el 2010, a Bellvís el 2011 i enguany a Deltebre.
Els companys cantaires de Deltebre van tenir l’amabilitat de preparar-nos unes activitats per tenir un dia complet de festa. Junt amb les altres corals convidades L’Espiga de Cubelles i L’Espiga d’Or de Bellvís varem visitar l’Ecomuseu de les terres de l’Ebre que és una exposició molt interessant de la geografia, història, agricultura i pesca, en definitiva de la cultura d’aquelles contrades. Després ens van preparar un passeig en vaixell fins a la desembocadura nova del riu Ebre amb explicacions detallades dels canvis que se’n anat produint al llarg dels temps en aquella zona.

A continuació degustàrem un excel•lent àpat a Cala Nuri del barri de Riumar i a les sis de la tarda varem fer la cantada a l’església de Sant Miguel de l’antic barri de La Cava. Per aquest ordre es va cantar: El Cor de L’Espiga de Cubelles amb 36 cantaires dirigits per Glòria Carretero, la nostra coral amb 25 cantaires dirigits per la nostra directora titular Elisenda Saladrigues, els companys de Bellvís amb 24 cantaires, teclat i petita percussió dirigits per Xavi Pons i finalment els amfitrions Societat Musical Espiga d’Or de Deltebre amb 13 cantaires i un acordionista dirigits per Laura Garí.
La Coral de l’Espiga de Les Corts va dedicar el nostre concert a la memòria de la senyora Nativitat Gonzalvo, traspassada a la matinada del mateix dia, mare de la companya Susana, i que per aquest motiu no va poder acompanyar-nos.

La Laura mateixa va concloure el concert dirigint el cant comú del Va pensiero de l’òpera Nabucco de G. Verdi. Finalment els discursos de les autoritats i l’entrega de records. El públic que sobrepassava el centenar de persones emplenant unes tres quartes parts del temple va premiar amb forts aplaudiments totes les actuacions.
La trobada va acabar, com és costum amb un esplèndid pica-pica preparat pels organitzadors de torn..
Volem agrair des d’aquí tots els esforços per gaudir plegats d’una trobada plena i brillant al equip de responsables de Deltebre, format per la Laura, l’Alexandra i la Isabel.

El dilluns dia 9, al tanatori de Les Corts, la Coral va cantar un parell de cançons de comiat en la cerimònia responsorial de la senyora Nativitat.
Que el Senyor l’hagi acollit en la seva Pau !

Us desitgem un Bon Estiu a tots els que seguiu les activitats de la nostra coral !


Més, sobre…:

espigada
,
Deltebre
,
concert