Dimarts 10 Gener 2012

Ja han passat les Festes de Nadal d’enguany i la nostra Coral ha participat en tots els compromisos que havia adquirit.


El primer lloc, el dissabte 17 de desembre vàrem oferir al públic del barri de Les Corts el tradicional Concert de Nadal que va tenir lloc a l’auditori del nostre local social que el públic va emplenar en gran mesura. Vam cantar un programa constituït per un cànon i deu nadales populars de diferents indrets del món. Aquest concert estava adherit a la celebració del Dia Internacional del Cant Coral, i per aquest motiu es va llegir el Manifest, que va ser escrit per aquesta finalitat, i que aquest Any es feia especial menció a la SOLIDARITAT. Aquesta celebració es repeteix des fa uns quants anys cada  segon diumenge de desembre, encara que es fa extensiva als concerts que tenen lloc en tot el temps d’advent, que són en gran nombre a les nostres contrades.

El diumenge 18 també participàrem, tal com ho havíem anunciat, a la Trobada de Corals que l’Ajuntament del nostre districte de Les Corts, organitza des fa uns quants anys perquè cantin plegades totes les corals del districte que ho vulguin fer. Aquestes trobades van alternant el lloc de la cantada i aquesta vegada, per primer cop, vàrem cantar a l’església del Monestir de Pedralbes. Un marc incomparable. L’ordre d’actuació s’havia sortejat prèviament, però nosaltres havíem demanat ser els primers, ja que havia tres cantaires nostres que cantaven en una altra Coral aquella mateixa tarda. El públic de Les Corts i el de Sarrià van emplenar les localitats, i el concert va acabar de forma brillant amb dos cants comuns: La pastora Caterina, i el cànon Tinguem tots un Bon Nadal que es va cantar conjuntament amb tot el públic assistent. L’acte va acabar amb un selecte aperitiu per gentilesa del Districte.

En tercer lloc, el diumenge 8 de gener els amics de la Coral de Sant Fost de Campsentelles ens havien convidat a participar amb ells mateixos a un concert que va començar a les dotze del migdia a l’Auditori  de l’Ateneu de Sant Fost. Allí cantàrem 8 nadales i finalitzàrem conjuntament amb dos cants comuns El cànon de la Pau i Joia en el món. En acabar els amfitrions ens van oferir un magnífic aperitiu.

Com podeu veure hem complert els propòsits que ens havíem fixat i ara toca aprendre nou repertori per poder fer front a les properes cantades de l’any 2012 encara per determinar.

Ara  assagem amb la valuosa col•laboració de la nostra directora Elisenda Saladrigues que ja s’ha incorporat a la nostra tasca després de la baixa maternal deguda al naixement del seu segon fill Biel. De tota manera el director que l’havia substituït durant aquest temps, en Jordi Farrera seguirà i continuarà col•laborant amb nosaltres.


Més, sobre…:

Coral