Dimecres 8 Juny 2011

Aquest darrer cap de setmana la Coral va viatjar a terrers de Lleida per participar a L’Espigada d’enguany.

Aquí teniu la informació!


El diumenge dia 5de juny va tenir lloc, tal com us havíem anunciat, la IV Espigada de la nova etapa al poble de Bellvís de la comarca del Pla d’Urgell.

Recordem que va ser L’Espiga de Les Corts que l’any 2008 va reprendre aquest antic costum de fer una cantada conjunta totes les corals que porten el nom de L’Espiga a Catalunya. Aquesta trobada es fa de forma rotativa i cada any es celebra a la seu de cadascuna d’aquestes corals.

Enguany vam participar, a més dels amfitrions La Coral Espiga d’Or de Bellvís dirigida per Enric Navàs i amb 28 cantaires, L’Espiga de Cubelles dirigits per Glòria Carretero i 30 cantaires, L’Espiga d’Or de Delebre dirigits per Laura Garí i 15 cantaires, i la nostra coral dirigits com sempre per l’Elisenda Saladrigues amb 21 cantaires.

L’acte va començar amb una cordial salutació de l’alcalde de la població Sr. Francesc Fabregat que ens va dirigir unes breus i sentides paraules i que va presidir tot el concert que es va celebrar a l’interior de l’església parroquial de la Mare de Déu de les Sogues patrona de tota la comarca del Pla d’Urgell. A continuació les quatre corals van cantar 6 obres cada una i va finalitzar el concert amb el cant comú del Rossinyol dedicat a la memòria del músic lleidatà, recentment finat, mestre Prenafeta. El públic que emplenava quasi al complet la nau de l’església amb un nombre aproximat de 300 persones ens va premiar amb calorosos aplaudiments, demostrant la seva satisfacció per el variat concert i la destacada interpretació de cada una de les quatre corals.

En acabar la coral que ens convidava ens va portar al local social, que li han donat el nom del prestigiós lingüista i matemàtic, catedràtic de Universitat, Sebastià Serrano, fill il•lustre de la població. El local era ampli, nou i lluminós, encara que li faltaven algunes parts per completar. Allí ens van obsequiar amb un formidable i variat sopar (eren més de les nou del vespre) en el que les mestresses de casa del poble es van lluir de forma notable, tant en qualitat com en quantitat i amb presentació. Va ser un vertader repte per les corals que en edicions vinents hauran d’organitzar les següents Espigades.

Finalment amb cantades espontànies del Oh Voso galo comadre, Va pensiero i el Cant de la Senyera, i crits de Visca Catalunya ens vàrem acomiadar enmig de salutacions i abraçades. A dos quarts de dotze arribàvem al carrer Numància.

El proper diumenge 19 de juny la coral també participarà amb una cantada, a la Festa de Final de Curs que organitzen les diverses seccions de la Societat Coral de L’Espiga de Les Corts al nostre local del carrer Joan Gamper. Us hi esperem a tots ja que sereu molt benvinguts.


Més, sobre…:

Coral